Od Prešerna do mimoze

Kulturni poklon ob dnevu slovenske kulture in dnevu žena

V mesecu marcu se odvija dogodek Od Prešerna do mimoze, s katerim obenem obeležujemo dan slovenske kulture in slovenski kulturni praznik. Dogodek prirejamo že deset let v sodelovanju s prijatelji Fotokluba Skupina 75 in je postal že stalnica našega delovanja. Na večeru poteka otvoritev fotografske razstave Ženski pogledi, za katero skrbi Fotoklub, kulturni del pa prispeva naše društvo z recitacijami in pevskimi utrinki mladih društvenih pevcev.

Od Prešerna do mimoze 2024 

Posvetilo

Ob dnevu slovenske kulture in dnevu žena smo v prostorih Galerije 75 otvorili razstavo likovnih del Nicol Barbo, Marine Pavlin in Claudie Simonitti. 

Slavnostni govor je podala Ema Terpin, mlada študentka slovenistike na univerzi v Ljubljani.  V spremnem kulturnem programu sta nastopili Vokalna skupina Vinika pod vodstvom Franke Žgavec in harfistka Asja Zavadlav iz Glasbene Matice. Večer sta povezovala Jasna Tomsič in Sebastjan Korsič, Alen Brisco pa je sodeloval pri branju poezij. 

Od Prešerna do mimoze
8. marca 2021 / virtualni dogodek

Tradicionalni dogodek Od Prešerna do mimoze je potekal virtualno: v ponedeljek, 8. marca 2021, ob 20.30 je otvoritev fotografske razstave Ženski pogledi in spremni kulturni dogodek bila na ogled na youtube kanalu društva Briški grič.