Velikonočni utrinki 

Barvanje pirhov 2024 

28. 3. 2024

Na velikonočni delavnici se je tudi letos zbralo lepo število otrok, ki so pod mentorstvom izkušenih društvenih članic izdelali lepe barvane pirhe.

Virtualna velikonočna delavnica 2021

Velikonočni prazniki so pred vrati, zato bomo v naslednjih dneh ustvarjali prav na to temo.

V pričakovanju na vaše izdelke v okviru pobude Velikonočni utrinki, vas vabimo, da si ogledate posnetke o izdelavi velikonočnih izdelkov, ki smo jih pripravili za vas: 
#1 velikonočna voščilnica
#2 lakirani marmorirani pirhi 
#3 narisani pirhi

Barvanje pirhov 

Tradicionalna velikonočna delavnica 

Ko se bliža Velika noč, se v naše domove vračajo običaji, s katerimi vsako leto obujamo tradicijo praznika. Redko kdo na svojih mizah ne ponuja obarvanih velikonočnih pirhov, ki razveseljujejo mlajše in starejše, vsakemu gospodinjstvu pa dodajo toplino praznika. 

Barvanje pirhov je tradicija, ki se je veselimo vsako leto. Barve, postopek, načrtovanje, vse to je čarobnost, ki se nas dotakne v tem letnem času.

Društvo prireja velikonočno delavnico Barvanje pirhov od leta 1996: vsako leto se na velikonočni četrtek otroci zbereno na društvenem sedežu in skupaj ustvarjajo pisane likovne izdelke in pobarvajo kuhana jajca. Vsako leto dogodek popestrijo gledališki nastopi mladih igralcev ali društvenih članov Odra mladih.