Velikonočni utrinki 

Dragi otroci in mladostniki,
vabimo vas, da sodelujete pri pobudi VELIKONOČNI UTRINKI: tema je poslikava PIRHOV oz. izdelava PISANIC, ki so simbol prihajajočih praznikov, ali LIKOVNI IZDELEK na isto temo. Osrednji motiv je Velika noč.
Pri ustvarjanju imate proste roke in lahko uporabite svojo kreativnost, domišljijo, ustvarjalnost ter tako ustvarjate risbe, praskanke, mozaike, stripe, 3D izdelke, okrasite kuhana jajca s pomočjo vodenih barvic, voščenk, tuša, naravnih lepil in materialov.


Domišljija ne pozna meja!


Ko boste pirhe umetniško okrasili, ustvarili vašo pisanico ali izdelek, naredite vsaj 3 fotografije, ki jih pošljete na naslov e-pošte info@briskigric.eu ali whatsapp številko 320-8447933 najkasneje do petka 2. aprila 2021. Pri tem navedite ime in priimek udeleženca (avtorja pirha ali pisanice ali izdelka) ter starost.

Vse prejete fotografije bomo objavili na spletnih orodjih kulturnega društva Briški grič, pri čemer velja, da z oddajo fotografije obenem tudi privolite k njeni objavi na socialnih in spletnih orodjih društva Briški grič.

Vse udeležence bomo nagradili s čokoladnim presenečenjem, ki ga boste lahko prevzeli na sedežu k.d. Briški grič v Števerjanu v petek, 2. aprila 2021, od 14.00 do 16.00 ure po predhodnem dogovoru.

Informacije nudi Ingrid (tel. +39-347-7213410), naslov e-pošte: info@briskigric.eu

Virtualna velikonočna delavnica 2021

Velikonočni prazniki so pred vrati, zato bomo v naslednjih dneh ustvarjali prav na to temo.

V pričakovanju na vaše izdelke v okviru pobude Velikonočni utrinki, vas vabimo, da si ogledate posnetke o izdelavi velikonočnih izdelkov, ki smo jih pripravili za vas: 
#1 velikonočna voščilnica
#2 lakirani marmorirani pirhi 
#3 narisani pirhi

Barvanje pirhov 

Tradicionalna velikonočna delavnica 

Ko se bliža Velika noč, se v naše domove vračajo običaji, s katerimi vsako leto obujamo tradicijo praznika. Redko kdo na svojih mizah ne ponuja obarvanih velikonočnih pirhov, ki razveseljujejo mlajše in starejše, vsakemu gospodinjstvu pa dodajo toplino praznika. 

Barvanje pirhov je tradicija, ki se je veselimo vsako leto. Barve, postopek, načrtovanje, vse to je čarobnost, ki se nas dotakne v tem letnem času.

Društvo prireja velikonočno delavnico Barvanje pirhov od leta 1996: vsako leto se na velikonočni četrtek otroci zbereno na društvenem sedežu in skupaj ustvarjajo pisane likovne izdelke in pobarvajo kuhana jajca. Vsako leto dogodek popestrijo gledališki nastopi mladih igralcev ali društvenih članov Odra mladih.