14. 4. 2022
Barvanje pirhov 

Tradicionalni velikonočni dogodek za otroke smo letos ponovno priredili v prisotnosti. Na sedežu društva so udeleženci - teh je bilo 35 - v popoldanskih urah barvali kuhana jajca in skupaj z mladimi učiteljicami izdelali krasne velikonočne izdelke. 

20. 3. 2022
Vzemi si čas, da spoznaš, kdo si

Izobraževalni projekt z naslovom VZEMI SI ČAS, DA SPOZNAŠ, KDO SI želi mladim generacijam predstaviti zgodovino Primorske v obdobju med obema vojnama s pomočjo literarnih del slovenskih pisateljev in pesnikov, ki so preživeli to zgodovinsko obdobje in v svojih spisih dojemali različne vidike tedanjega časa.  V nedeljo, 20. 3. 2022, so v dvorani na Bukovju nastopili mladi člani dramske skupine Oder mladih in uprizorili zgodbo Tonček, ki jo je priredila in režirala Kristina Mihelj.

12. 3. 2022
Od Prešerna do mimoze

Tradicionalni dogodek, ki ga društvo Briški grič v sodelovanju s Fotoklubom Skupina 75 prireja v kulturnem domu na Bukovju in ki je posvečen dnevu slovenske kulture in dnevu žena, se je letos ponovno odvijal v prisotnosti. Osrednji trenutek večera je bila otvoritev razstave Ženski pogledi, ki so jo letos oblikovale Tamara Mizerit, Dominique Pozzo in Nicol Barbo.

Slavnostni govor je podala Kristina Knez. V nadaljevanju večera so nastopili otroci zbora Briški slavčki, ki so pesem in besedo posvetili njihovim mamam. Nastopila je tudi vokalna skupina Briške trcinke pod vodstvom Mojce Cej in ob spremljavi Valentine Cibič.

28. 2. 2022
Otroška pustna delavnica 

V pustnem tednu smo priredili na našem društvu pustno delavnico za otroke. V ponedeljek, 28.2.2022, so v jutranjih urah otroci napolnili našo dvorano z veseljem in razposajenostjo, ki je značilna za to obdobje v letu. Delavnico je vodila Anja Pertovt, ki je poskrbela za poslikavo obraza, ples in družabne igre. 

15. 12. 2021
Društveni koledar 2022

Tudi letos je izšel naš društveni koledar. V sodelovanju s Fotoklubom Skupina 75 smo oblikovali koledar s fotografijami mladih, ki so sodelovali pri fotografskem natečaju Poletje v šklocu. Na voljo je pri društvenih odbornikih. 

12.12.2021
Decembrski kulturni sejem 

Decembrski kulturni sejem je prvič zaživel v nedeljo, 12. 12.2021, v domu na Bukovju v Števerjanu s pričetkom ob 15.00. Razstavljali so Irena Princi in Marko Tamiari (jaslice), Joško Vodopivec in Lady Gergolet (izdelki iz kamna), Silvan Pittoli in Tamara Mizerit (fotografije), Bernard Florenin (pletenine). Na ogled je bil tudi Zrelostni koledar. Kulturni program so oblikovali domači otroci in VS Briške trcinke, otroški zbor iz Benečije in violinistka Athena Picech. 


5.12.2021
Obiskal nas je Miklavž

Tudi letos je naše malčke obiskal dobrotnik Miklavž.  Na svoji dolgi poti je Miklavž potrkal na vrata kulturnega društva Briški grič v Števerjanu. V nedeljo, 5. decembra 2021, popoldne je dospel do briškega društva, kjer so ga pričakali otroci, ki obiskujejo sobotne delavnice gledališča, petja in plesa. V pričakovanju na njegov prihod so uprizorili Prižig lučk prijateljstva na besedilo avtorja Frana Milčinskega Ježka: v pesmi in besedi so vsem prisotnim zaželeli, da s prižigom okrasnih lučk in svečk na svojih domovih simbolično prižgijo lučke tudi v svojih srcih, mislih in očeh. Miklavž je ganjen otroke obdaril in jim zaželel vse dobro.

16. 9. 2021 
Vokalna skupina Briške trcinke 

VS Briške trcinke vabi k sodelovanju mlade pevke in mlade žene, ki rade pojejo in ki se želijo družiti v prijetni družbi. Vaje potekajo ob sredah ob 17.30 v kulturnem domu na Bukovju v Števerjanu. Za informacije: vsbrisketrcinke@gmail.com

15. 9. 2021
Žarki ustvarjalnosti

Začenja se dejavnost, ki jo društvo namenja otrokom in mladim. Žarki ustvarjalnosti je naslov programa, ki zajema gledališko, pevsko in plesno dejavnost. Informativno srečanje bo v soboto, 25. septembra 2021, ob 11.00 v kulturnem domu na Bukovju v Števerjanu. 

9. 9. 2021
Poletje v šklocu

Nagrajevanje fotografskega natečaja Poletje v šklocu bo v torek, 14. septembra 2021, ob 20.00 v kulturnem domu na Bukovju. Dogodek prirejata k.d. Briški grič in Fotoklub Skupina 75. 

30. 6. 2021 
Hiša spominov 

Otvoritev fotografske razstave Hiša spominov v sodelovanju s Fotoklubom Skupina 75 bo v petek, 2. julija 2021, ob 20.45 na sedežu društva Briški grič v Števerjanu. Razstavlja Silvan Pittoli. Na otvoritvi bodo sodelovali VS Briške trcinke, VS Lijak Vogrsko ter Simon Komjanc z monologom Siromak.

20. 6. 2021 
Letni kino 

V soboto, 26. junija, bomo na našem sedežu prvič priredili Letni kino v sodelovanju s Kinoatelje iz Gorice. Na ploščadi ob društvenem sedežu si bomo ogledali film Zamejci.

1. 5. 2021
Prvomajski video posnetek 

Prvi naj bomo počastili z videoposnetkom, ki nosi naslov Vonj po obljudenem. Osrednji del posnetka je posvečen lovu na zaklad, letošnji prvomajski igri malih članov kulturnega društva Briški grič. Ko jim s skupnimi močmi uspe pred spomenikom na trgu postaviti napis " Ž I V E L 1. M A J !", spoznajo zaklad složnosti, sodelovanja in marljivega dela. Uspelo jim je! Zaklad imajo v rokah.
Na ogled na youtube kanalu Briški grič.